Jämlikhetsbluffen

Jämlikheten som försvannBoktips
Jämlikheten som försvann
Stefan Fölster
Ekerlids

Jämlikhetsbluffen

Det trixas med statistik och skönmålas ideologiskt. Allt för att myten om det jämlika Sverige ska leva kvar. Det visar Svenskt Näringslivs chefsekonom Stefan Fölster i en liten statistikgranskande 100-sidorsbok. Det är större skillnad mellan fattiga och rika i Sverige än i USA menar Fölster. Klyftorna ökar och skapas politiskt. Fölsters motförslag är förstås privatisering. Ibland har han en ful debatteknik.

Behållningen av boken är tesen att vi måste sluta ljuga för oss själva och se verkligheten som den är. Ett plus är att rättvisepatoset förklaras vetenskapligt via evolutionspsykologi. Bland annat ger homogena befolkningar större solidaritet. Inte undra på att borgarna vill öka invandringen!

Hans Norebrink

Läs mer: Google, LO, Mathisen, Storstad,

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Köp boken hos Bokus

Köp boken hos Adlibris

Advertisements