Meningslös undersökning av favoritplatser

360 personer i Göteborg har utfrågats om sin favoritplatser och om dåliga platser i staden. Undersökningen har gjort på Internet, som en webbenkät och är alltså inte på något sätt representativ för göteborgarna. Det handlar alltså inte om vilka platser göteborgarna gillar eller inte gillar utan vilka platser 360 stycken självutvalda medeklassgöteborgare som av allt att döma är från Haga-Masthuggsområdet i huvudsak. Att det skulle vara representativt som det står i GP-artikeln är bara trams.

Men jag gillar också de aktuella platserna, Haga, Andra långgatan och Kungsportsplatsen i alla fall. Där finns folkliv, caféer och affärer. Det tror jag också är anledningen till folk gillar de aktuella områdena och platserna. Som mycket väl kan vara göteborgarnas mest populära även om den nu aktuella undersökningen inte visar just det. Fast jag skulle nog sätta både Vallgatan och Södra Larmgatan före Haga. Vasagatan är inte heller en dum gata. Trädgårdsföreningen är förstås en lugn trevlig grön oas i centrum, men jag tycker Botaniska är trevligare.

Masthuggskajen (Stenaterminalen) och Heden är väl inte heller direkt några favoritplatser för mig. Inte heller Korsvägen. Där är det verkligen kaotiskt. Och idiotiskt planerat med alltför stora meningslösa öppna ytor framför museerna som dessutom inryms i erbarmligt fula byggnader. Men såna platser måste också finnas.

Som helhet är undersökningen nog att betrakta som ganska meningslös. Man använder den för att hävd att det behöver förbättras för fotgängare i Göteborg. Men underlaget för undersökningen är för svgat för att använda den på det sättet. Jag upplever heller inga större problem som fotgängare i Göteborg, men tycker om gator där bilarna får anpassa hastigheten till fotgängartrafiken.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements