Död person vid statsministerns bostad

Enligt de uppgifter som cirkulerar så rör det sig om en person med tillstånd att vara i det Sagerska palatset (statsministerns bostad) innanför det område som har skyddsvakt som blivit skjuten och dödad. Det är ingen person som har koppling till riksdag eller regering:

Ett större polispådrag omringar statsminster Fredrik Reinfeldts bostad. En person är allvarligt skadad, enligt polisen. TT uppger att personen är död.

– Det är en person som har full behörighet till byggnaden som befann sig innan för skalskyddet som är skadad. Men ingen som har koppling till riksdag och regering, säger Towe Hägg, presstalesperson vid Stockholmspolisens länskommunikationscentral, till SvD.

Uppgifterna bör betyda att det handlar om en person från Säpo eller MUST. Sannolikt Säpo som ju står för livvakter och liknande till regeringen. Kanske är det just en livvakt. Om han råka skjuta sig själv eller blivit skjuten av nån annan är inte helt klart. Men en del uppgifter tyder på att det handlar om en olycka där personen råkat skjuta sig själv. Eller så handlar det om ett självmord. I så fall en märklig plats att begå ett självmord på.

Nåt attentat är det säkerligen inte. Även om det var det först man tänkte när man såg rubrikerna på nätet. Statsminister Fredrik Reinfeldt ska inte heller ha befunnit sig på hemma.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

PS. 16:33. Det har visat sig att det handlar om en anställd vi Svensk Bevakningstjänst. De har skyddsvakter som vaktar Sagerska palatstet. Det handlar inte om en livvakt.

Advertisements