Märkligt försvinnande i Örgryte

En liten flicka på 9 eller 10 år försvann igår morse på väg från sitt hem i Skår. Hon var på väg till skolan och hade först sällskap med sin storasyster. Efter att de skiljts åt skulle flickan gå vidare till sin skola, men kom aldrig fram dit. Hon anmäldes försvunnen på eftermiddagen när hon skulle varit hemma igen. Något underligt är det att skolan aldrig undersökte varför flickan inte dök upp.

Efter att polisen och en mängd frivilliga letat efter flickan hittades hon strax före klockan 3 på natten till idag. En grupp frivilliga från Missing People hittad henne bara några hundra meter från hennes hem. Hon var då i sällskap med en man i 20-årsåldern. Mannen omhändertogs av polisen och ska höras. Han har inte delgivit misstanke om brott, men utredningen handlar om misstankar om människorov. Dvs att flickan kidnappats.

Omständigheterna kring både försvinnandet och återfinnandet är onekligen lite märkliga. Har flickan varit i närheten av hemmet hela tiden? Är mannen i 20-årsåldern en som hittat henne innan Missing People gjorde det? Hade hon egentligen rymt hemifrån? Eller har hon varit kidnappad? Är mannen hon hittades ihop med inblandad?

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Advertisements

5 Replies to “Märkligt försvinnande i Örgryte”

  1. Frågorna är många. Kanske svaren finns i hennes mobil eller någon dator på skolan alternativt hemma. Det är bara alltför lätt för de som vill ha tag på unga att luras på nätet och i SMS. Speciellt känsligt är det att många unga har Facebookkonto. Hade i och för sig för mig att de inte fick vara under 18 år, men jag hör dagligen på spårvagnar och bussar att yngre pratar om vad de skriver på Facebook. Ett annat problem är att många vuxna inte tar sig tid att lyssna när barnen vill. De får såväl på skola som hemma sitta framför dator relativt okontrollerat.

  2. Lite undrande… Nu när flickan är återfunnen, så vänder alla sitt agg och frustation mot skolan. Är den här händelsen skolans ansvar?

    1. Skolan har ett ansvar för barn den tid de ska vara i skolan. Samtidig är det ju inte skolans fel att det händer, men det är ju lite konstigt att de inte undrade över att flickan var borta.

Kommentarer inaktiverade.