Nedskärningar och privatisering – grunden för problemen i Göteborgs skolor

Resultaten för eleverna i Göteborgs skolor sjunker. Många skolor har problem med ordningen. Skolan är mer segregerad än boendet. I det sistnämnda ligger också en del av förklaringen till problemen och de sjunkande resultaten.

Kommunala skolor utarmas på elever som är duktiga och presterar bra. Klasserna förblir stora, men nu i huvudsak med elever som har det svårt alternativt  är ointresserade. Det blir tyngre för lärarna, undervisningen försämras, eleverna på problemskolorna kommer efter allt mer, betygen sjunker.

Skolan i Göteborg har blivit precis som skolan i USA. Grundorsaken är privatiseringen. En annan orsak är nedskärningar. Dessa två saker beror på politiska beslut och kan bara ändras med politisk beslut. De stora partiernas politiker låtsas som om det inte är så. De är alla för den privatiserade skolan och har alla varit med och skapat den segregerade och dåliga skolan.

Intressant?
Bloggat: Annarkia,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Advertisements