Örgrytefallet – tvivelaktig rapportering i media

TT har idag konstruerat en artikel, en nyhet, som slår  upp att den 24-åring som häktats för att ha fört bort en 9-åring i Skår i Örgryte i Göteborg en gång tidigare försvunnit med en flicka. Artikeln är upplagd på ett sådant sätt att man ska frestas att tänka att den unge mannen fört bort en flicka tidigare. Men så är inte fallet. Mannen har inte gjort nåt liknande  som det som misstänks ha hänt med 9-åringen i Skår, förut.

Om en 13-åring och en 18-åring som är tillsammans rymmer och gömmer sig, i samförstånd och tilllsammans har det inga som helst likheter mot det som tycks ha hänt i Skår. 24-åringen har inte fört bort någon flicka tidigare så som TT antyder. TT ägnar sig åt oseriös journalistik och det gör också de tidningar som sprider TT:s oseriösa nyhetsartikel.

Den kraftiga kritiken mot skolan är också något oförståelig. Nog för att skolan, Skårskolan, borde meddelat föräldrarna att flickan inte dök upp, men samtidigt är det ju inte skolans fel att flickan försvann.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements
 • En 18årig kille som har ett förhållande och rymmer med 13årig tjej låter ju himla normalt. Men du tycker det är normalt och lagligt? Hamstern verkar ha hoppat ur hjulet där inne i huvudet.

 • lickystick111

  Vi har ännu inga lagar i Sverige som styr vilka förhållanden människor har med varandra…  Det kanske är dags att dessa lagar stiftas, vi kan ju inte ha medborgare som går runt och har relationer med varandra, helt efter eget huvud. Nej, staten måste sätta ner foten och tydligt visa att det endast kan vara acceptabelt att ha relationer som är godkända. Kanske kan vi inrätta en myndighet som kontrollerar att allt går rätt till…

  • Jag tycker inte ironi fungerar så bra på Internet. Det är inte alla som förstår att det handlar om ironi. Men din kommentar får vara kvar.

 • drpsykologi

  En 18-aring som inleder ett forhallande med en 13-aring uppfyller definitionen av pepdofili. Att han sedan undaforklarar eller minimerar handelsen som nagot som skedde i samtycke ar att forvanta sig, pedofiler beter sig sa. Aven om han nu talar sanning och det skedde i samtycke sa ar en 13-aring flicka minderarig och han har rovat bort henne mot foraldrarnas samtycke. Det forvanar mig att detta inte blev polisanmalt. Likheterna mellan detta fall och det nu aktuella fallet med 9-ariga Anna ar saledes hogst relevanta.     

  • Det är inte olagligt för en 18-åring att ha sex med en 13-åring. Det kan vara olagligt men måste inte vara det. Pedofili är det ändå inte. Oavsett om det är olagligt eller lagligt. Nu vet jag inte en som det var nåt sex mellan de två, så frågan är dessuom irrelevant.

   Det är absolut inte olagligt att en 13-åring och en 18-åring har sällskap med varandra utan att ha sex. Finns överhuvudtaget ingen lagstiftning som reglerar det. Han rövade alltså inte bort flickan. De rymde ihop. Flickan var inte rädd för honom, hon ville rymma med honom. Nu efterhand har hon insett att det kanske inte var så klokt, men det finns absolut inga likheter med bortförandet av den 9-åriga flickan. Det påstår inte heller den idag 19-åriga flickan. Det är int 24-åringen som säger att rymningen skedde i samtycke och gemensamt, utan den idag 19-åriga flickan. Ditt resonemang haltar kraftigt.

   Det finns inga misstankar om sexuella övergrepp mot den 9-åriga flickan så hel pratet om pedofili är också irrelevant. Det handlar inte om en pedofil, utan om en ungs lätt förståndshandikappad ung man som är 24 på pappret, men 13-14 mentalt. Han har misstänkt för att ha begått ett brott, olaga frihetsberövande och han är häktad för det. Något annat brott är han inte misstänkt för.

 • Marcus Eriksson Nordlund

  Nu vet jag inte riktigt vilken värld du lever i Anders men det är DEFINITIVT olagligt för en 18-åring att ha sex med en 13-åring och det står att läsa i sjätte kapitlet i Brottsbalken (http://www.notisum.se/rnp/sls/lag/19620700.htm#K6). Och de innebär att det är olagligt oavsett hur frivilligt eller inte samlaget än skulle vara, för en person är under 15 år.