Israels fiender – barn

Under torsdagen dödades nio palestinier, bland dem ett tiomånaders spädbarn och tre tonårsbröder av israeliska bombningar av Gaza.  Fram till igår ska totalt 16 personer ha dödats i Gaza av de israeliska anfallarna. Även idag har det varit kraftiga bombanfall mot och kraftig beskjutning av Gaza och man fruktar en markinvasion från Israels sida. Ockupationsmakten Israel visar återigen sin inhumana sida, man vill ånyo rasera det som Gazaborna lyckats bygga upp. Israels anfall mot Gaza är naturligtvis helt oacceptabelt.

Samtidigt har raketer skjutits mot israeliska städer nära gränsen mot Gaza samt mot Tel Aviv. Tre israeler dog under en raketbeskjutning mot Tel Aviv. Jag vill härvidlag understryka att palestinierna har rätt att försvara sig själva mot den israeliska aggressionen och ockupationen. De är militärt underlägsna och kan inte välja mål på samma sätt som Israel. Att Israel ändå väljer att bomba så att barn dödas eller riskerar dödas talar för sig själv.

UNRWA, det FN-organ som ansvarar för de 300 000 palestinier som bor i flyktingläger i Gaza, har beslutat att lägga ner undervisningen på skolorna tillsvidare.

”Det kommer inte vara någon skola så länge situationen fortsätter att vara farlig och flygattackerna fortsätter. Eleverna kommer annars att hamna i fara”, sa UNRWA:s talesperson Adnan Abu Hasna.

En lärare i arabiska, anställd på en FN-skola, dödades under torsdagen vid en israelisk flygattack.

Egyptens president Mohammed Morsi har beordrat landets premiärminister att resa till Gaza under fredagen. Hassan Nasrallah, ledare för Hizbollah i Libanon, uppmanade de arabiska länderna att strypa oljetillförseln till Israel.

USA:s biträdande nationella säkerhetsrådgivare Ben Rhodes har uppgett att USA har uppmanat Turkiet och Egypten att förhindra en eskalering av konflikten. På frågan om hur landet ställer sig till en israelisk markinvasionen svarade han: ”I slutändan är det upp till Israels regering att fatta beslut om hur de ska uppnå sin militära målsättningar”

USA stöder med andra ord i praktiken en israelisk markinvasion av Gaza. Man stöder Israel och deras ockupation och kontroll över palestinskt territorium.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements

6 Replies to “Israels fiender – barn”

 1. Att attackera fiender är ett naturligt inslag i den Israeliska valrörelsen sedan decennier.

  1. Det gör det inte ett dugg bättre, utan värre. Det handlar om cynism och noll respekt för mänskliga rättigheter och andra människor.

 2. Så Israel ska bara acceptera att Hamas skickar raketer mot civila?
  Jag är som israel tycker inte heller att det optimala är att ”stänga in” Palestinierna, men så länge de styrs av en terror stämplad organisation så har Israel inte så mycket val än att försvara sig.

  1. Israel ska utrymma alla ockuperade områden och sluta isolera Gaza. Sen kan vi börja diskutera. När Israel slutar agera aggressivt genom att ockupera, bygga murar, döda och bomba. Den dagen kan vi diskutera. Och, nej jag stöder inte Hamas. Däremot den palestinska vänstern.

 3. För den som vill kommentera: Läs kommentarsreglerna först. Det är inte heller speciellt intressant att få en rad nästan likalydande inlägg/kommentarer som säger samma sak som redan sagts. 

  http://blog.zaramis.se/kommentarsregler/Om ni vill hävda att Israel ska ha rätten att ockupera och attackera de människor svars land de ockuperar så får ni göra det. Men att upprepa samma mantra om att Hamas skjuter raketer på stackars totalt överlägsna Israel som ockuperar palestiniers mark är helt meningslöst. Palestinierna har rätt att försvara sig. Israel har ingen som helst rätt att ockupera, bomba, bygga murar, bebygga och isolera. Israel är skurken.Min uppfattning är att ni som skriver försvar för Israels övergrepp, etniska rensning osv borde skämmas. Det är jämförbart med att hävda att Edelman, Anieliwicz och de andra inte skulle ha kämpat med vapen i hand.

Kommentarer inaktiverade.