Öppen rasist ersätter järnrörsman i SD

Richard Jomshof sprider den öppet rasistiska tidskriften Dispatch International är som jag ser det att betrakta som en öppen rasist. Han medger att han sprider tidningen, att den är islamofobisk och att den sprider fördomar om muslimer. Fast han kallar det inte fördomar, utan fakta. Men det är lögner och fördomar om islam och msulimer som sprids i den aktuella tidningen.

För mig handlar det om att Richard Jomshof öppet är rasist när han sprider uppenbart islamofobt, rasistiskt material. För islamofobi är precis lika mycket rasism som antisemitism. Richard Jomshof är den som ersätter järnrörsmannen Kent Ekeroth som juridisk-politisk talesman för Sverigedemokraterna (SD).

Som ersättare för järnrörsmannen Erik Almqvist som ekonomisk-politisk talesman har den före detta ICA-handlaren Sven-Olof Sällström. Varför han inte längre är IC_handlare förtäljer inte historien. mend et kanske inte gick så bra? Eller så hade han kanske inte tid? Kanske fullt upptagen med att vara främlingsfientlig?

Intressant?
Bloggat: Moberg, Röda Malmö, Röda Berget,
Borgarmedia: SVD, AB,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements
 • Styrbjörn

  Bara för att du tycker att kritik mot islam är rasistiskt, så betyder det inte per automatik att så är fallet. Trosuppfattning har ingenting med ras eller rasism att göra. Å andra sidan är det lätt att peka finger när man representerar ”den goda” sidan och har åsiktsföreträde över alla som inte delar dina åsikter.

  Eller är man rasist om man kritiserar kristendomen också? Det vore något nytt i så fall, för du gör väl inte skillnad på olika religioner?

  • Du menar alltså att man inte är rasist om man är antisemit? Dvs är mot judar och judendomen? Nazisterna var alltså enligt dig inte rasister? Det är ju konsekvensen av det du hävdar.

   • Styrbjörn

    Nazister hatar judar och judendomen, men alla kritiker mot judendomen är inte nazister. Nu handlade min fråga dock inte om judendomen. Jag är personligen ingen beundrare av religion överhuvudtaget oavsett slag, gör det mig till rasist då?

    Religioner är alltså förbjudet att kritisera enligt dig? Det är ju konsekvensen av det du hävdar.

    Du svarade för övrigt inte på om det är rasistiskt att kritisera kristendomen.

    • Nej, vem har påstått det? Men antisemitism är rasism. Islamofobi är rasism. Antiziganism är rasism. afrofobi är rasism.

  •  Visst Styrbjörn, vi säger väl så. Du kan ju testa att slå i korkade journalister på GP och Aftonbladet det där, men vi går liksom inte riktigt på det. Varför skulle annars din f.d. Obergruppenleiter Erik Almqvist ilsket och hotfullt ha kallat Soran Ismail för fula tillmälen baserade på etnicitet?

 • Pingback: Sverigedemokraternas rasism befästs. | Annarkia()