Flitiga rondellkonstnärer i Stenungsund

Som liten bodde jag på ön Rörö, som lite större och som tonåring bodde jag i Stenungsund. I det bostadsområde, Ekbacken, som ligger närmast Munkerödsrondellen. En rondell där konstnärer (är Lars Vilks konstnär är även dessa personer eller denna person det) byter ut utsmyckningar och träd med jämna mellanrum.

En palm flyttades från rondellen i Munkeröd till en rondell i Ucklum. Rondellen i Munkeröd pryddes ett tag av konstverket Mareld som orsakade en rad olyckor och nu har man fått en julgran i present av någon eller några i Ucklum. En annan period fanns där en vit inplastad höbal.

När jag växte upp fanns dock inte vägen förbi Ekbacken och Holms gård och inte heller industriområdet och rondellen i Munkeröd.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements