Lastbilsdemonstration mot social dumpning

Den 1 december organiseras en stor demonstration i Göteborg för att uppmärksamma villkoren i den svenska åkeribranscen. Ett 30-tal lastbilar kommer att åka i kortege från Stenaterminalen för att sedan samlas på Götaplatsen, klassisk mark för arbetarrörelsen i såväl Göteborg som Sverige i stort. Gående sympatisörer kommer att sluta upp vid Stora Teatern, i korsningen Parkgatan-Allégatan.

– Vi ska samla så många som möjligt för att visa styrkan i våra krav, att vi menar allvar. Vi måste gå samman, åkare och chaufförer, om vi ska lyckas rädda åkeribranschen. Om vi ska ha några jobb kvar att gå till, säger fjärrbilschauffören Freddy Welle, en av initiativtagarna, till tidningen Transportarbetaren.

Demonstrationens syfte är att uppmärksamma allmänhet och makthavare på den akuta kris som den svenska åkerinäringen befinner sig i. Där utländska åkare utnyttjas för slavlöner och seriösa svenska företag och åkare slås ut av aktörer som använder social dumpning som konkurrensmedel.

Demonstrationen organiseras bland annat av Transport avdelning 3 och väl på Götaplatsen kommer ett flertal inbjudna talare prata om åkerinäringens framtid. Transports förbundsordförande Lars Lindgren samt Sveriges Åkeriföretags vd Johan Lindström kommer att finnas där, liksom riksdagsmännen Monica Green (S) och Sten Bergheden (M) från riksdagens trafikutskott.

Svensson/Transport

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements