Rasism – ja, hets mot folkgrupp – nej

Detta är vad man kan säga om järnrörsmaffians verbala angrepp på komikern Soran Ismail och en full man kokar ner till när åklagare fått säga sitt:

Uttrycken hördes av en grupp personer på Kungsgatan i centrala Stockholm, men det var för få personer för att åtalspunkten hets mot folkgrupp skulle kunna komma ifråga, anser överåklagare Mats Åhlund.

”Skälet är att uttalandena vid gärningstillfället enbart har spridits till ett fåtal personer. De alternativa brotten förtal och förolämpning är preskriberade”, skriver han i ett pressmeddelande.

Förundersökning inleds inte heller mot Erik Almqvist och hans riksdagsmannakollega Kent Ekeroth samt deras partikamrat Christan Westling för att de senare under kvällen tillgripit metallrör, enligt egen utsago för att försvara sig mot en person.

Den eventuella brottsrubricering som skulle ha kommit i fråga var förberedelse till misshandel. Andra tänkbara åtalspunkter som egenmäktigt förfarande var preskriberade.

Förtal kund det alltså ha varit, men frågan prövas inte då brottet är preskriberat. Detsamma gäller de olika våldsbrott som kunde komma på fråga. Åklagarens bedömningar är som jag ser det riktiga och rimliga. Inte mycket att säga om det. Det hela förändrar dock inte faktum, sverigedemokraterna är ett rasistiskt, kvinnofientligt och arbetarfientligt parti. Något som deras anhängare också tycker och det är också huvudanledningarna till att partiet får stöd.

Intressant?
Bloggat: Röda Malmö,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Advertisements