Storbrand i Bergsjön

Igår kväll utbröt en kraftig brand i ett parkeringsgarage på Galileis gata i Bergsjön, Göteborg. Parkeringen ligger under ett niovåningshus och ett 50-tal lägenheter i flera hus fick utrymmas på grund av branden och den den kraftiga rökutvecklingen. Totalt ska ett hundratal personer ha evakuerats enligt polisen.

Vid ettiden på natten var elden under kontroll, men ännu vet inte brandkåren eller polisen anledningen till branden. Men om det startade i ett garage och i en bil misstänker man ju att det är en anlagd brand. Vissa perioder har det ju varit populärt att tända eld på bilar. Men det kan ju också handla om en bil med elfel eller nåt sånt. Det återstår att se.

24 lägenheter bedömdes om obeboeliga på grund av rökskador och elavbrott. Ingen människa ska ha skadats i branden.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Advertisements