Finns Black Cobra eller inte?

Själva gick de ut med att de skulle upplösas i våras, närmare bestämt i maj. Enligt tillgänglig uppgifter då så skedde det också. Västar och tröjor samlades in och slängdes.  Nyligen hade dock DN en större artikelserie om Black Cobra. Man påstod att gänget trots allt levde i högönsklig välmåga.

Det kan väl iofs vara sant, det är ju inte så att kriminella gäng (med de kriminella mc-gängen som de stora undantagen) brukar ha stadgar och nån slags organiserad traditionell föreningsverksamhet. Att använda namnet på ett gäng handlar mer om att använda sig av det skrämselkapital som finns inbyggt i namnet. Det är också vad polisen menar sker när folk använder namnet Black Cobra. Det handlar enligt dom om enskilda kriminella som använder namnet för att skrämmas. Men utan att det finns nåt nätverk eller nån organisation bakom.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Advertisements