Fängelse för 15 personer knutna till Hells Angels

19 män , samtliga medlemmar i Hells Angels eller nån av Hells Angels supporterorgansiationer Red & White Crew och Red Devils MC, åtalades för ett brutalt överfall på en familjefest i regi mc-klubben Svineri MC utanför Kalmar. 4 frikändes i tingsrätten då rätten ansåg att de inte med säkerhet kunde bindas till brottet de åtalats för. Men 15 personer dömdes till 2,5 års fängelse för grov misshandel, skadegörelse och egenmäktigt förfarande.

Straffen har blivit hårdare då tingsrätten ansett att det handlat om grov organiserad brottslighet:

Åklagaren hävdade att alla var medlemmar i Hells Angels eller någon av den organisationens supportgrupper. Ingenting har kommit fram som talar för att de som kom till platsen hade något personligt otalt med dem som utsattes för våldet, konstaterar rätten i domen.

Syftet med attacken måste ha varit att på något sätt skada den andra klubben och dess medlemmar. Misshandeln får därför ha anses ha utgjort led i en organiserad brottslighet.

Jag tycker straffet verkar rimligt utifrån vad som hände och utifrån att alla dömda tillhör organisationer i vilka man uppmuntrar, tolererar,och accepterar medlemmar som begår grova brott. Organisationer som kan betraktas som delar av den grova organiserade brottsligheten.

Domen kommer enligt en av försvarsadvokaterna att överklagas.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements