Volvo inte längre franskägt

AB Volvo, dvs inte företaget som gör personbilarna, utan företaget som gör lastbilar, bussar, entreprenadmaskiner, dieselmotorer etc har länge haft en dominerande ägare i form av det franska företaget Renault. Detta franska företag har nu tillkännagivit att man tänker sälja sina kvarvarande aktier i Volvo.

Innan försäljningen kontrollerade Renault 6,8% av aktiekapitalet och 17,8 % av rösterna i AB Volvo. Näst störst var Industrivärden (Handelsbankgruppen) med 15,6% och tredje största ägare Christer Gardells Violet Partners LP med 5,6 % av rösterna. Olika stiftelser knutna till Handelsbanken kontrollerade 5,5 % av rösterna i AB Volvo. Vem som är köparen till de A-aktier (aktier med större röstvärde) som Renault nu sålt är ännu okänt.  Tidigare har Renault sålt de röstsvaga B-aktier man innehade, köpare till dem var i alla fall inte Industrivärden.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements