”Jägarna” i verkligheten?

Polisen har idag genomfört en stor polisinsats i en liten by, Bjurvattnet i Bjurholms kommun utanför Umeå. Nationella insatsstyrkan har enligt en del uppgifter deltagit i insatsen så det handlar sannolikt om grov brottslighet av något slag. Även Riksriminalen har varit den lokala polisen behjälplig:

Enligt Peder Jonsson har rikskriminalen inte lett insatsen, utan varit behjälplig.
– I nuläget arbetar vi med att hålla förhör och säkra bevis, uppger Peder Jonsson.

Enligt uppgift rör det sig om fyra personer som har gripits. Nationella insatsstyrkan uppges ha medverkat vid polisinsatsen.

VK har talat med Rikskriminalpolisens presskontakt.
– Ja, vi bekräftar att vi har bistått Västerbottenspolisen, med nationella insatsstyrkan vid en insats i morse.
Mer än så vill informatören inte säga.

– Vi diskuterar aldrig de insatser vi gör med nationella insatsstyrkan.

Begäran om bistånd kom från polisen i Västerbotten, och det är också den lokala polismyndigheten som leder operationen.

Med tank på att det handlar om Norrland är det inte utan att man får filmen Jägarna i tankarna. En grovt beväpnad tjuvjägarliga i det större formatet kanske. Fast snarare handlar det väl om grovt organiserad brottslighet i from av nåt gäng med anknytning till kriminella mc-miljöer. Alternativet är väl nån typ av misstänkt terroristbrott, men det verkar osannolikt då Säpo inte utpekas bland de som deltagit i polisinsatsen. Fyra personer ska ha gripits. Den fastighet som utsattes för razzian är nyligen såld och köparen ska vara hemmahörande i Stockholm.

Bara för några månader sen genomfördes en annan stor razzia i Bjurholm. Vid det tillfället deltog också tyngre beväpnade poliser och en man greps. Han släpptes dock snart igen utan att misstankar om brott växt. Man undrar ju dock om inte dessa händelser har samband med varandra.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

PS 16:44: Ägaren till huset driver företag tillsamman med en person som har kända kopplingar till fakturabedrägerier.

Advertisements