Det är dags för USA att se över sina vapenlagar

Det finns knäppskallar och psykiskt labila och sjuka i alla länder. I USA kan sådana personer komma över tunga vapen inklusive automatvapen på ett enkelt och lättvindigt sätt. De kan gå och köpa dem i en affär. De kan ta dem av nån anhörig. Inte i alla delstater, men i många. USA har dessutom fler knäppskallar och psykiskt labila personer som går omkring omedicinerade och fria. Bristen på en fungerande allmän och billig sjukvård gör att de inte upptäcks, inte söker vård.

Även i andra samhällen kan sådana personer överfalla barn och skolor, men har de inga automatvapen eller andra skjutvapen i sin händer så kan de inte döda så många. Finns det inte lika många sådan personer som är obehandlade och fria så minskar också risken för massakrer av den typ som nu ägt rum i USA igen. I Sandy Hook, Newtown, Connecticut, strax utanför New York. 26 personer dödades av en ung man i 20-årsåldern, däribland 20 barn, mannens mor och en annan släkting till honom. Modern var förskollärare i skolan.

Det här berör mig. Jag har barnbarn i USA. Det känns obehagligt att sådant här kan inträffa med jämna mellanrum i ett land där de bor. Jag tycker det är dags att USA ändrar sina vapenlagar.

Intressant?
Bloggat: Röda Malmö,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements