Ungdomsoroligheter i Göteborg

På förmiddagen idag, ungefär vid halv tolv, utbröt oroligheter utanför Plusgymnasiet på Kämpegatan på Hultmans Holme i centrala Göteborg. En stor grupp ungdomar attackerade skolan men stoppades av polisen.

Anledningen ska vara att man misstänkte att elever på plusgymnasiet hängt ut en lång rad ungdomar, främst flickor, på Instagram och Facebook samt på bägge ställena ägnat sig åt mobbning. Bland annat genom att snacka skit och sprida rykten om deras sexliv. Ett 40-tal anmälningar om förtal har inkommit till polisen.

Därefter spridde sig bråken in i Nordstan och ut mot Centralstationen och in i Brunnsparken. Polisen har spärrat av ett större område i centrala Göteborg, men uppger att det för tillfället lugnat ner sig. 27 ungdomar ska ha omhändertagits av polisen. Det hela har utvecklats som ett klassiskt ungdomsupplopp. Skadegörelsen verkar dock ha varit ytterst begränsad. Så kanske det inte är så väldigt allvarligt ändå.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Advertisements

One Reply to “Ungdomsoroligheter i Göteborg”

Kommentarer inaktiverade.