Förändrat polisarbete mot inbrott har gett resultat

Om man fick inbrott för några år sen såg man oftast inte skymten av en polis. Man fyllde i anmälan och sina papper till försäkringsbolaget. Sen hörde man inte mer om det hela, förutom att man kanske fick pengarna från försäkringsbolaget eller kanske fick problem med försäkringsbolaget. Så var det i Göteborgsområdet tidigare i alla fall.

Nu är det annorlunda. Numera kommer polisen hem när man haft inbrott. Jagar spår, fingeravtryck och annat. Man blir kontaktad av brottsofferjouren och det hela sköts på ett helt annat sätt. Uppklarningsprocenten har ökat. Men det hade kunnat vara ännu bättre. Polisen har fortfarande en benägenhet att inte ta tips på allvar och inte komma när man ringer om främmande personer som rör sig i området med villor där jag bor. Trots att jag sett personer som går runt på tomter och kring hus, tittat och spanat, så har polisen ifrågasatt att jag ringt och varit totalt ovilliga att komma direkt. Istället tycket de att jag skulle gå ut och skriva upp bilnumret till bilen de använde. Det kändes inte direkt säkert att göra det så det gjorde jag inte.

Ungefär en månad efter att de varit i trädgårdarna och spanat hade vi inbrott. Jag är ganska säker på att det finns en koppling. Andra gånger när jag tipsat har det inte varit inbrott, inte i mitt hus i alla fall.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements