Venezuela – ett våldsamt land på en våldsam kontinent

Högst mordfrekvens i Latinamerika sett över de senaste åren har dock inte Venezuela utan det har El Salvador och Honduras i centralamerika följda av Belize och Venezuela. Men just år 2012 verkar Venezuela ha lagt beslag på denna inte speciellt attraktiva topposition. Därefter kommer Guatemala och Colombia. Centralamerika är alltså mycket våldsamt och Mexico inte så våldsamt trots att väldigt många mördas i landet. Även de engelsktalande länderna i Västindien har höga mordfrekvenser, något som inte gäller de fransk- och nederländsktalande.

Även om Latinamerika alltså inte plågas av några mer omfattande och större krig, möjligtvis med undantag av Colombia,  så är kontinenten mycket våldsam. Endast de tre länderna längst söderut, Argentina, Chile och Uruguay plus Kuba, har en mordfrekvens som som är någorlunda låg, i deras fall ungefär som USA och de våldsammaste länderna i Europa. Endast en annan del av världen är lika våldsam som Latinamerika och det är Afrika söder om Sahara. Den arabiska delen av världen är däremot mycket lugn (om vi bortser från krig i viss länder som exempelvis Syrien och Palestina) och länderna har lika låg mordfrekvens som de flesta länder i Europa har.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements

3 Replies to “Venezuela – ett våldsamt land på en våldsam kontinent”

Kommentarer inaktiverade.