Många brott i Södertälje har koppling till Södertäljenätverket

Många grövre brott i Södertälje som just nu utreds eller är föremål för rättegång har kopplingar till Södertäljenätverket. Det gäller förstås den stora rättegången om mord, misshandel och andra grova brott som pågår, det gäller dessutom den jättelika härvan av skattefusk, bedrägeri och annat som pågår mot en rad personer i assistansbranschen.

Dessa två stora rättsprocesser och brottsutredningar har dock sällskap av fler brott där  personer från Södertäljenätverket kan vara  inblandade på olika sätt.

I samband med en utredning mot en företagare som undanhållit några miljoner från skatt har denne hävdat att Södertäljenätverket utpressat honom. Då han dragit tillbaka uppgifterna utreds detta inte:

Samtidigt framkommer uppgifter i förundersökningen att festarrangören själv utsatts för utpressning under den aktuella tiden. Det uppgav han själv i förhör vid ett tidigare skede, men av rädsla för repressalier tog han sedan tillbaka allt.
Det ska ha börjat med att hans bror lånade en miljon kronor av en läkare. När pengarna inte återbetalades sålde läkaren skulden till det så kallade Södertäljenätverket.

I november 2010 uppsöktes festarrangören av sju personer ur nätverket som krävde honom på skulden, som nu växt till 1,5 miljoner. Ledaren för gruppen ska ha skrikit att han ”ägde hela Södertälje”.

Festarrangören blev vettskrämd och säger att han betalade 550?000 kronor vid jultid 2010, 400?000 kronor i januari 2011 och resten av beloppet i slutet av samma månad – pengar som även hans släktingar lånat ihop.

Den åtalade 52-årige mannen drev festvåningen Panorama genom bolaget Bedawid Trading AB och ska ha undanhållit 6,9 miljoner från skatt. Han är åtalad för grovt skattebrott och grovt bokföringsbrott.

Ett annat fall där en person som uppges ha koppling till Södertäljenätverket är åtalad är ett fall av upprepad misshandel och ett mordförsök. Det handlar om en 40-årig man som är åtalad för att vid 28 tillfällen ha misshandlat sin 23-åriga flickvän och dessutom försökt mörda henne. Åklagaren har yrkat på att den misstänkte mannen ska dömas till fem års fängelse för mordförsök och grov fridskränkning.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Advertisements