Ex-polis mördade gangstertorped

I alla fall är det vad en 41-årig man, numera taxichaufför, tidigare polis i en republik i Kaukasien hävdar att han gjort. Han har själv anmält sig till polisen i Göteborg för ett mord han ska ha begått för ett år sen. Den mördade ska alltså ha varit en utsände torped från ett ryskt/kaukasiskt maffiagäng och uppdraget har varit att mörda den tidigare polisen. Men enligt den 41-årige mannen mördade han istället torpeden, styckade honom och slängde honom i vattnet väster om Göteborg. Det är oklart varför 41-åringen nu ett år senare väljer att gå till polisen för att anmäla sig själv:

Mannen har inte berättat i detalj hur det gick till när den utsände torpeden dog. 41-åringen har gjort sig av med kvarlevorna någonstans i vattnet väster om stan. Exakt var är dock mer diffust.

41-åringen lär hittills inte heller ha hävdat nödvärn, att han enbart skulle ha handlat i självförsvar.

Att mannen, efter att ha klarat sig oupptäckt i närmare tolv månader, trots allt kontaktat den svenska polisen beror ett av följande alternativ:

Antingen har han fått information om att maffian från det forna hemlandet planerar att skicka ytterligare folk efter honom och att det då är tryggare i häktet än hemma i lägenheten – eller också har han drabbats av akuta samvetsbetänkligheter.

– Jag spekulerar ogärna i orsakerna till att mannen anmält sig själv, summerar Göran Hansson.

För polisen återstår nu ett drygt arbete. Det gäller att säkra stödbevisning, för att komplettera erkännandet.

Rysk maffia kan vara våldsam, man har inga skrupler när det gäller att mörda folk och flera olika grupperingar är verksamma i Sverige, exempelvis:

  1. Rysk maffia i Sverige – Tambovgänget
  2. Rysk maffia i Sverige – Tariel Oniani och Dmitrii Galeev
  3. Litauiska gangsters i Sverige – Šmikiniai
  4. Litauiska gangsters i Sverige – Miliai

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements