En pilgrims död – Palmemordet på TV

En pilgrims död

Idag börjar en TV-serie, En pilgrims död, som handlar om mordet på Olof Palme. Det är fiktion. Påhittat. Inte sanning. Serien bygger på en deckartrilogi av Leif GW Persson, kanske i huvudsak på den tredje delen.. Trilogin brukar kallas Välfärdsstatens fall och består av:

Den tes som Leif GW Persson luftar i böckerna och även har luftat på annat håll är att säkerhets- och underättelsefolk (Säpo eller MUST) låg bakom mordet på Palme. Det är en trovärdigare teori än den vanliga varianten av det så kallade polisspåret vars centrala idé är att en grupp poliser vid Norrmalmspolisen med högerextrema åsikter skulle ligga bakom mordet.

Ur min synpunkt så innebär en sådan teori också att det mycket väl kan vara Christer Pettersson som faktiskt skjuter Olof Palme. Men kanske har han utnyttjats av folk från militär, underättelse- och säkerhetstjänster. Kanske till och med utan att veta om det. Att manipulera och lura är nåt som underrättelseagenter brukar vara duktiga på.

I vilket fall som helst så hoppas jag att serien kommer att bli spännande och intressant även om de recensioner som hittills publicerats varit ganska ljumna.

Intressant?
Bloggat: Varghjärta, Gunnar Wall, Onyanserat, Annarkia,
Borgarmedia: SVD, DN, HD,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Gunnar Wall är en författare som skrivit flera intressanta böcker om Palmemordet med fokus på polisspåret. Hans böcker finns att köpa i bokhandeln precis som Leif GW Perssons deckare.

Köp böckerna hos Bokus

Köp böckerna hos Adlibris 

Advertisements