Förväntat att Annie Lööf skulle leda centern mot undergången

Annie LööfRedan när Annie Lööf valdes till centerledare skrev jag att det vare ett bra val därför att det skulle utplåna centerpartiet som ett av Sveriges större partier. Den extrema nyliberala falangen som hon tillhör, den så kallade stureplanscentern, skulle skrämma bort centerns normala stödtrupper på landet. Det har nu börjat visa sig i opinionsundersökningar.

Dessa bönder, småbönder och hantverkare på landet som utgör centerns traditionella väljarbas är snarare socialkonservativa eller värdekonservativa. De har nu visat att de hellre röstar på värdekonservativa/socialkonservativa partier som KD eller SD som ju också kan uppfattas som socialkonservativt. Centern har gjort bort sig och centerns nyliberala falang med Annie Lööf i spetsen håller på att leda partiet mot undergången.

Intressant?
Bloggat: Annarkia, Utsikt från ett tak, Lindbäck, Röda Berget, Röda Malmö, Högberg, Mårtensson,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements

One Reply to “Förväntat att Annie Lööf skulle leda centern mot undergången”

Kommentarer inaktiverade.