Polistillslag mot bluffbolag i Skåne

Polisen har idag gjort ett tillslag mot minst ett skånskt fakturablufföretag. Företag som skickar ut falska fakturor, ägnar sig åt att sälja blufftjänster på nätet för dyra pengar osv. Totalt greps ett 20-tal personer i razzian som genomfördes mot personer och företag med kopplingar till blufföretaget 118 108 Media Solutions:

118 108 Media Solutions tillvägagångssätt har varit att ringa personer, ofta äldre, mindre företagare, och påstå att de har eller har haft någon form av abonnemang. I några fall hänvisas till ett muntligt avtal.

Efter det kräver säljarna ett antal tusenlappar för att avsluta ”samarbetet”. De hotar med indrivning och i flera fall har ärendet även gått till inkasso.
– Just det är att ställa ultimatum, att till exempel hota med kronofogden, anser vi är utpressning, förklarar Stefan Olsson.

Allt eftersom högen av polisanmälningar om bluffakturor växt har dock en del inkassoföretag valt att säga upp avtalen med företagen. 118 108 Media Solution sattes upp på Svensk Handels varningslista redan för ett år sedan.

Bland annat genomförde polisen ett tillslag mot företagets kontor i Helsingborg. Polisen räknar med att 4-5 personer kommer att anhållas, däribland en  20-årig Lundabo och en 21-årig Malmöbo. Företaget har haft som praxis att byta styrelsemedlemmar i snabb följd:

Och som jag i det förra inlägget har berättat så var det

f. 91 MuhammedBasim Qasim Lund 2011-09-16 – 2011-11-07
f. 92 ZlatoidskyDavid Lund 2011-09-16 – 2011-12-20

Som först satt i styrelsen för detta bolag.

Men Basim lämnar redan i november sin plats för Yosof ”Malcolm” Levin från Södra Sandby

f. 88 Lundström LevinYosof Malcolm Ali Södra Sandby 2011-11-07 – 2011-12-20

Men i december kliver både David Zlatoidsky och Yosof Levin styrelsen och in kommer nu iställer Sami Khalaf och Andréa Jerndorf.

f. 93 KhalafSami Azzam Salman Lund 2011-12-20 – 2012-01-19
f. 91 JerndorfAndréa Fredrika Eleonora Lund 2011-12-20 – 2012-07-31

Sami kliver ur styrelsen redan i januari, medan Andréa representerar den ofullständiga styrelsen fram till sista Juli.

[…]

Bolag utan styrelse i en månads tid bådar ju inte gott, inte heller att det uppenbart finns en verksamhet i bolaget som stollar sig och ringer runt och bluffar företagare.
Att bluffakturorna dessutom ska betalas till ”MS Fakturaservice UK Filial”, 516407-6985 och deras bankgironummer 851-3954

VD för filialen är inte helt förvånande David Zlatoidsky  – alltså en av grundarna till 118 108 Media Solutions AB.

Men en filial i Sverige måste ha en styrelse i moderbolaget, som alltså heter ”MS Fakturaservice Ltd.” och om vi besöker brittiska Companies House  och klickar på Find Company Information och söker på ”MS FAKTURASERVICE” -> klickar på bolaget, så ser vi att det är aktivt.

Klickar vi dessutom på ”Order information on this company”, så ser vi att bolaget bildades som ”Frawli Ltd.” 24/08/2011 med SOPHIE DILLNER som Director. (Men detta var ett färdigt brittiskt ”lagerbolag”) och namnändring till ”MS Fakturaservice Ltd.” sker 24/01/2012 och ”ANDRÉA FREDRIKA ELEONORA JERNDORF” tillträder som ”Director” för bolaget 27/01/2012.

Men nu är det så att om vi tittar på när ANDRÉA lämnade styrelsen i 118 108 Media Solutions AB, 556862-0958, så var det 2012-07-31

Och av denna sökning https://sokarende.bolagsverket.se/mia/visasoktarende.seam?id=294932&artal=2012&cid=31141 ser vi att hon påstår att hon felaktigt blivit registrerad i bolaget:
”Avregistrering av företrädare pga felaktig anmälan om registrering”

Men hon har uppenbarligen missat att hon fortfarande är ”Director” i det brittiska bolaget och det var väl säkert så att hennes Facebookkompis Yosof Levin  före henne..

För närvarande sitter Jozef Lenart och Guro Doro Lärlund i styrelsen för 118108 Media Solutions AB som har sin hemadress i Kristianstad. Bolaget har samma boxadress som filialen till det brittiska bolaget MS FakturaService Ltd som alltså representeras av David Zlatoidsky.

Det är väl sannolikt att många av de personer som synts i styrelsen för blufföretaget inte har med verksamheten att göra. Men man kan ju misstänka att grundaren David Zlatoidsky som ju också sitter i styrelsen för det brittiska bolaget som tar emot pengarna kan ha nåt med affärerna i 118108 Media Solutions att göra.

Läs också: Skåne – centrum för fakturabedrägerier och blufföretag

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements
  1. Han där Yosof Malcolm Ali Lundström Levin är känd ”gangster ” i Skåne. Han har suttit i fängelse 2012 till 2013. Han satt för Narkotika brott, 3 stycken misshandlar, Rån, Olovlig körning och Brott mot dopping lagen. Men Yosof Malcolm Ali Lundström Levin har varit anklagad för betydligt värre saker som han blivit frikänd ifrån, som t.ex grovt väpnat rån där han tvingade en person att skriva över sina ägodelar på honom samt att han även fick bära vissa ägodelar hem till Yosof Malcolm Ali Lundström Levins hem som då var i Hörby. Yosof Malcolm Ali Lundström Levin skulle även ha urinerat på personen som blev rånad. Han har även varit misstänkt för pengahäleri angående 118 108 media solutions men blev även friad från det som mycket annat. Han ska även ha varit ledare i Black skorpions en under grupp till Black Cobra han var även medlem i Black Cobra Malmö. Yosof Malcolm Ali Lundström Levin startade sannolikt även ”Falaguera” som är en gruppering på cirka 5 personer som troliegn arbetade och ägnade sig endast åt narkotikahandel. Yosof Malcolm Ali Lundström Levin har bott i staden Lund i Skåne sedan 2008. Narkotika handel i Lund har varit i stort sett under Yosof Malcolm Ali Lundström Levins kontroll när det gäller framför allt cannabis och heroin. En marknad som enligt uppgifter har gett honom en månads inkomst på 90 000 till 110 000 kr. En inkomst som gör vem som helst upprörd. Men enligt bank uppgifter tjänade Yosof Malcolm Ali Lundström Levin 40 000 till 50 000 kr i månen det är ju bara dom pengarna som har varit på hans konto men som alla vet så har yrkeskriminella nästan aldrig pengar på banken då dom kan tas ifrån dem för de ej kan redovisa pengarna. Men 2013 muckade Yosof Malcolm Ali Lundström Levin från Kirsebergs anstalten i Malmö och sedan dess har man ej hört något om honom förutom att i Augusti månad 2013 gjordes det en husrannsakan där han bor men polisen hittade inget av större vikt, i allafall inget som tillhörde honom. Allt som Polisen hitta var 40,23 gram cannabis som tros tillhöra några av han andra kriminellt kända vänner ”Tahiri bröderna” från Staffanstorp, Bröderna som kan ha kopplingar till ett Albanskt tungt kriminellt nätverk. Nu tycks det som om Yosof Malcolm Ali Lundström Levin har lugnat ner sig. Men skenet kan bedra.

  2. Pingback: Åtal i omfattande mål om bluffakturor | Svensson