Två anhållna för mord i Sveriges svar på Midsomer

Den lilla orten Viken i nordvästra Skåne har drabbats av osedvanligt många uppmärksammade händelser och brott:

Tre bröder i samhället har avlidit under tragiska och märkliga omständigheter. Redan 1990 begick en bror, då 19 år, självmord. Kanske inte så märkligt, men definitivt tragiskt. 2009 avled en annan bror, en grönsaksodlare, och dennes särbo på grund av en gasläcka. I det fallet misstänkte man först mord, men ansåg senare att det var en olyckshändelse. Rätt så märkligt. Och tragiskt. Nu har ytterligare en bror döttEn 53-årig trädgårdsmästare. Märkligt. Tragiskt.

Denna gång är det tydligen mord det handlar om och vore jag polis skulle jag återigen misstänka att gasolyckan år 2009 inte var en olycka.

[…]

Men de tre dödsfallen är inte de enda underliga i närheten av Viken. 1994 försvann finansmannen Carl-Erik Björkegren spårlöst från sin bostad i Viken, 1999 utsattes bonden Gunnar Nilsson för kidnappningsförsök. Han är känd för att ha fött upp nötkreatursrasen Belgian Blue. När man misslyckades med kidnappningen sköt kidnapparna sex skott mot honom. Hans bostad har utsatts för två mordbrandsförsök och en gång utsattes han för ett mordförsök på en dansbana i Bäckskog. Gunnar Nilsson var den som häromdagen hittade den 53-årige trädgårdsmästaren död.

2007 dog en gästarbetare som enligt Aftonbladet bland annat arbetade åt den nu mördade 53-åringen. Han hittades död i husvagn på den avlidne grönsaksodlarens gård.

Mordet den 53-årige trädgårdsmästaren tycks dock vara på väg mot en lösning. Två personer har anhållits för brottet, en 40-åring hemmahörande i Serbien och en 56-årig Malmöbo. 40-åringen dömdes i mitten av december, bland annat för att ha rånat ett par i 65-årsåldern i deras bostad i december 2011. Han dömdes till sju års fängelse och livstids utvisning av Kristianstads tingsrätt. Rånet skedde ett halvår efter mordet i Viken. Den nu anhållne 56-åringen dömdes för medhjälp till rånet.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Advertisements