Fri arbetskraftsinvandring ger lönedumpning

När invandringen gått från flyktinginvandring till arbetskraftsinvandring (Som idag är det överlägset vanligaste) har det lett till problem på den svenska arbetsmarknaden. Arbetsgivare kringgår ofta kollektivavtalen när de anställer utländsk låglönearbetskraft.

Genom att facket inte kan hindra anställning av inhyrda, användandet av bemanningsföretag och liknande är det nästan helt omöjligt att stoppa lönedumpning och försämrad arbetsmiljö.

Med förbud mot bemanningsföretag och fackligt veto mot inhyrd arbetskraft så skulle problemen kunna lösas även om invandringen var fri. Men som det nu är har arbetsgivarna alla trumf på hand.

Situationen idag är ett resultat av den borgerliga regeringens arbetarfientliga politik. Det är en medveten politik från regeringen att gynna arbetsgivarna och se till att arbetare får mindre inflytande över sin lön och sin situation.

Det är heller inte flyktinginvandringen som orsakar problem ihop med den borgerliga regeringens arbetarfientliga  kontrareformer utan den betydligt större arbetskraftsinvandringen.

Läs också:

Intressant?
Bloggat: Röda Malmö, Pepprat Rödgrönt, Johannes,
Borgarmedia: SVD1, 2, 3,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Advertisements

One Reply to “Fri arbetskraftsinvandring ger lönedumpning”

Kommentarer inaktiverade.