Nordkorea har kärnvapen – och?

Det är allvarligt och problematiskt att Nordkorea har kärnvapen. Landet är en totalt oförutsägbar och opålitlig diktatur. Vad som är än mer allvarligt är att ett annat land, också det ett land som inte är en demokrati, har kärnvapen. Jag pratar förstås om Israel. Ett odemokratiskt land i en orolig del av världen. Ett land med aggressiva ledare och styresmän. Ett land med en aggressiv ockupationspolitik. Att de har kärnvapen är ett större problem än att Nordkorea har det.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements

13 Replies to “Nordkorea har kärnvapen – och?”

 1. Detta var bland det dummaste jag last..Israel hotar inte sina grannar med forintelse medan Nordkorea hela tiden hotar med att ”forinta” Sydkorea samtidigt som man tigger mat av Sydkorea och det internationella samfundet..Israel ar ingenting som Nordkorea..Nordkorea ar en mongolid,terroristisk stadsbildning med Stalinistiska drag som inrattade hela sitt samhalle pa att vara beroende av Sovjetunionen som inte langre existerar..Israel har industrier,investeringar och en hog utbildningsniva..har aldrig sett att IIsrael hotar sina grannar med forintelse..daremot skulle de omkringliggande arabstaterna garna massakrera judarna..och arabregimerna bryr sig inte om palestinierna..inte ett dugg.

  1. Och? Vad vill du säga? Att det inte är ett problem med att israel har kärnvapen? i så fall är vi inte överens. Nordkorea är ett land som inte ens kan försörja sin gen befolkning. De kan inte hota nån. I verkligheten. Ord är liksom betydelselöst. Israel rä ett rikt land. De dödar folk nästan dagligen. Folk som de förtrycker och vars mark de ockuperar. Israel hotar de facto Palestina med förintelse och har gradvis arbetat på det i många årtionden. De hotar inte med att döda alla, bara folkfördrivning och döda de som alltför kraftigt motsätter sig att bli fördrivna. Israel är ett verkligt, ett farligt och ett allvarligt problem med USA:S resurser i ryggen.

  2. Nu är du ute och cyklar  Israels atom vapen är en daglig hot och de har hotat Iran fler tals gånger med att anfalla och en del gånger har de hotat med atomvapen.
   http://www.timesofisrael.com/only-the-nuclear-option-can-work-against-iran-former-idf-chief-says/
   ”.Israel har industrier,investeringar och en hog utbildningsniva”
   So what, Iran har också industri, investeringar och en hög utbildningsnivå och allt de producerar gör de själva med sina egna pengar och resurser och inte lik Israel där pengar kommer från amrikanske folkets skattepengar och resurser skickas av USA.
   Ifall Nordkoera är en terrorist stat vad är Israel som lönn mördar folk hej och vilt?

 2. Nordkorea är inte ”Nuclear Weapons Capable”. Anrikat 80%-igt uran kan inte köpas. Och tillverka det själv (som amerikarna försöker få oss att tro) är vansinnigt.

  Sedan håller jag med – NK’s regim är något i hästväg för att uttrycka det på småländska…

 3. Massmedia  tiger nu helt om  att USA, den i särklass mest aggressiva, krigiska, diktaturskapande och diktaturstödjande staten efter andra världskriget rustat upp kraftigt detta millenium, och moderniserat sina kärnvapen sedan Obama kom till makten. Och USA har även hotat att använda sina kärnvapen mot olydiga stater. (Jag tänker nu inte på hoten att sätta in kärnvapen i Korea, Ryssland, Kina och Indokina i början av 1950-talet).

  Washington Post och Dagens Nyheter skrev 16/9 förra året ”Trots rasande ekonomisk kris och hårda sparkrav även för militären ska USA storsatsa på en modernisering av sin nukleära arsenal”.  Kostnaden över den kommande tioårsperioden beräknas till enorma 352 miljarder dollar, 2,3 biljoner kronor.

  Nedrustningsavtalet (NPT-avtalet) från 1970  säger att anslutna kärnvapenstater ska genomföra:” allmän och fullständig avrustning under strikt och effektiv internationell kontroll.” vilket inte skett i någon nämnvärd grad.

  Låt oss stärka arbetet för att bilda en mäktig opinion för att avskaffa kärnvapen i världen! Vem tror inte att minst 90 % av jordens befolkning ställer sig bakom? I en värld med utökad demokrati skulle en världsomfattande folkomröstning ordnas i denna centrala fråga (Se http://jinge.se)

   1. Ja, kul, och det är inte den enda.

    Såg du mitt (=gästbloggarens) inlägg igår om kriminaliteten i USA?

    Hälsningar

    Anders R

    1. Ja, där kan jag instämma. Sen är jag inte överens med honom i en annan fråga dock. Bokstavsdiagnoser. Men det är en annan diskussion.

Kommentarer inaktiverade.