Familjens Douglas makt – makthavare

Del 2 av 2 i serien Familjen Douglas makt

Familjen Douglas makt

Maktpositioner i familjen Douglas företag innehas av ett antal familjemdlemmar och ett par direktörer varav den ena kommer från en annan betydande svensk elitfamilj, Palmstierna. Elisabeth Douglas är fru till Gustaf Douglas medan Carl Douglas och Erik Douglas är deras söner.

I många av familjen Douglas företag finns också många representanter för familjen Schörling, däribland Melker Schörling och Sofia Schörling Högberg som sitter i Securitas styrelse samt Ulrik Svensson, VD i Melker Schörling AB, som sitter i styrelserna för Loomis och Assa-Abloy.

Utöver nämnd personer så är är Johan Molin VD, koncernchef och styrelseledamot i Assa Abloy samt styrelseordförande i Nobia AB. Alf Göransson är VD, koncernchef och styrelseledamot i Securitas, styrelseordförande i Loomis samt styrelseledamot i Hexpol och Axel Johnson Inc. De kan idag inte sägas tillhöra makthavarna i Douglasgruppen som helhet, men onekligen är det personer med mycket makt inom gruppens två största företag.

Läs också:

  1. Douglas – familjen som blev rik på övervakningssamhället
  2. Hevea / Investment AB Latour – från gummi till lås
  3. Douglas – största markägarfamiljen inom adeln
  4. Spekulanterna – Gustaf Douglas
  5. Fifflarna – Philip Douglas

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Powered by Qumana

Series Navigation<< Familjen Douglas makt – företagen
Advertisements