REVA – heder åt polisen i Göteborg

Sverige har tre stora polisdistrikt. Stockholm, Skåne och Västra Götaland. I två av dessa ägnar sig polisen åt trakasserier av folk med mörkt hår och mörkt skinn. Det är rasistiska trakasserier och inget annat. Även om det går under ett fint projektnamn, Reva (rättssäkert och effektivt verkställighetsarbete) så är det ren rasism det handlar om.

Men i Västra Götalands polisdistrikt ägnar polisen sig inte åt detta sätta att trakassera folk. Det har man fått kritik för. Från högre ort och från andra håll. Det har lett till att polisen i Västra Götaland börjat utbilda folk för Reva och det är tänkt att det ska införas även i Göteborg och Västsverige till hösten, kanske redan i sommar. Jag tycker nog att göteborgspolisen borde fortsätta skita i att agera rasistiskt, att göteborgspolisen borde fortsätta med hedern i behåll och vägra vara rasister i uniform.

Inget Reva i Göteborg – vi vanliga människor kan hjälpa polisen i Göteborg att vägra Reva, vägra vara rasister.

Skriv på upprop mot Reva.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements

7 Replies to “REVA – heder åt polisen i Göteborg”

 1. Hur kan det vara rasistiskt av polisen att utföra sitt jobb, isåfall är det väl riksdagen som stiftat lagarna som är rasister?
   

  1. Såvitt jag vet baseras inte detta på något riksdagsbeslut…
   Men, om vi vänder på det här och säger att polisen börjar leta bankrånare i tunnelbanan genom att stoppa alla med blont hår, eller vad det nu är för hårfärg du har, och arresterar alla de som inte kan visa upp giltig identifikation, vad skulle du då tycka om projeketet? Det handlar om att begränsa rörligheten för folk som har all rätt att vara i det här landet genom att kräva att just de, ingen annan, alltid ska bära giltig legitimation och vara förberedda på att bli stoppade av polisen pga deras mörka hud, oavsett om de bott i landet hela sitt liv eller bara i några veckor.

   Det *ÄR* rasism i allra högsta grad, dessutom går det emot alla principer som en demokratisk rättstat har att hålla sig till.

  2. Ägnar man åt så kallad ”racial profiling” (rasprofilering) så är det per definition rasism då det är ett förfarande som specifikt drabbar personer med vissa utvalda etniska utseenden. Så enkelt är det.

   Sen är det inte frågan om ett beslut taget i riksdagen. REVA är uppkommet genom ett beslut taget av politiker i polisstyrelsen. Så det är därigenom polisen själv som beslutat om detta.

 2. Passa upp för att polisen just nu dock anställer folk för REVA i Göteborg: http://www.polisen.se/Vastra_Gotaland/Aktuellt/Lediga-jobb/Vastra-Gotaland/GOTEBORG—Sarskild-insats—polisassistenterinspektorer-med-funktion-som-spanare-vid-Granspolisen-Lansordningspolisen-i-Vastra-Gotaland/

  1. Vi vet det. Det är ju ett belägg för det jag skriver. De har tvingats att börja förbereda det hela. Tanken är att det ska införas till hösten, möjligtvis sommaren. Om vi inte stoppar det.

 3. Enligt gränspolisen i Göteborg så använder man rent formellt Reva i staden. Men man uppger att man inte använder sig av etnisk profilering på det sätt som man gör i Stockholm. Det mesta tyder dock på att gränspolisen i Göteborg säger detta, att man använder Reva, för att skydda sig mot kritik uppifrån. Man har för närvarande anställningsannonser ute för att rekrytera poliser till Reva-arbete.

Kommentarer inaktiverade.