Bra demonstration mot Reva i Göteborg

revademo

Igår samlades cirka 500 personer i Göteborg i en första demonstration mot Reva och mot utvisningar av flyktingar i behov av skydd.

Initiativet till demonstrationen togs av Asylcentrum och bakom mobiliseringen stod ett tjugotal organisationer. Bland talarna märktes bland annat Alex Bengtsson från Expo och läkaren Henry Ascher som är verksam på Rosengrenska, en läkarmottagning för flyktingar och papperslösa.

Det som kan stoppa Reva är en rörelse av antirasister, antifascister och asýlaktivister menade Alex Bengtsson. Henry Ascher  uppmanade polisen att inte lyda order och menade att alla har ett val, att man kan välja bort att vara en del av ett förtryck.

Det råder delade meningar om Reva införts eller inte införts i Göteborg. Polisen hävdar att man arbetar med Reva, men ingen form av etnisk profilering har hittills kunnat beläggas i Göteborg på det sätt som verkar ske i Stockholm och Malmö. Antalet verkställda utvisningar är också markant lägre i Västra Götaland än i Skåne och Stockholm trots lika stora befolkningar.

Läs också: Hur kan Reva stoppas? och Ljuger polisen om antalet verkställda avvisningar?

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om 

PS. Tyvärr kunde jag av familjeskäl inte delta i manifestationen. Inlägget bygger på berättelse från en person som var där och uppgifter i sociala media.

Advertisements

One Reply to “Bra demonstration mot Reva i Göteborg”

Kommentarer inaktiverade.