Alla vet hur livsmedelsindustrin fungerar

Mats-Eric Nilsson påstår idag i en krönika i SVD att ingen vet hur livsmedelsindustrin fungerar och att det är därför hästkött dyker upp som nötkött osv. Det är ett falskt påstående.

Alla vet hur det fungerar. Som kapitalismen alltid gör. Det viktiga är vinst, vinst, vinst. Då blir det enda viktiga inköpspriset. Ju lägre inköpspris ju bättre. Då tittar man inte efter vad man får. Då få man billigare kött, fläskfilé som säljs som oxfile och hästfärs som säljs som nötfärs.

Problemet är kapitalismen och hur kapitalismen fungerar.  Oavsett om det gäller inköp av kött, spårvagnar till Göteborg som inte går att använda eller tåg till Norrland som inte tål en krock med en älg.

Intressant?
Borgarmedia: SVD1, 2, 3, 4, 5, DN,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Advertisements