Medlem i Södertäljenätverket gripen i stor kokainhärva

En 39-årig person som uppges vara en ledare i Södertäljenätverket har gripits i Spanien. Det handlar sannolikt om Bülent Aslanoglu som är född 1974 och tillhör den stora familjen Melkemichel i Södertälje. En släkt med individer som också figurerar i den stora utredningen kring ekonomisk brottslighet i Södertälje och bland politiker och idrottsklubbar i den lilla sörmländska staden.

Den 39-årige mannen misstänks ha varit inblandad i ett försök att smuggla in ett parti på över 200 kilo kokain till Frankrike. Båten med narkotikan tros ha varit lastad i Venezuela och beslagtogs vid franska Dunkerque i juli 2011. Den 39-årige mannen kunde dock först i år knytas till knarkpartiet och han greps den 5 mars i Spanien på Frankrikes begäran. Det brott som Aslanoglu misstänks för kan ge uppemot 30 års fängelse i Frankrike om det är så att han anses kopplad till organiserad brottslighet.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements
 1. Pingback: Korruptionen i Södertälje och den organiserade brottsligheten | Svensson

 2. Det finns inga referenser så långt jag kan se i varken fransk eller spansk press till denna händelse. Finns det något beslag registrerat hos någon myndighet överhuvudtaget eller är detta en skapad tidningsanka för att kunna binda upp Jonas Falks fall till Bulent? Man är desperat efter att kunna binda upp personer som målvakter till överstatlig korruption via domstolssystemet. Se artiklar http://www.magasinetparagraf.se/rattssakerhet/falk-overklagar-arresteringsordern-till-hd

   • Artikeln i den franska tidningen hänvisar till ett parti kokain lastat i Monrovia, Liberia. Artikeln i Expressen beskriver inte några bevisade kopplingar mellan Bulent Aslanogus och knark, tvärtom tar han tydligt avstånd från den trafiken.
    Vad som framkommer i Expressen är att hans telefonnummer fanns i en Blueberry hos en gripen i fallet. Jag är inte ute efter att skönmåla någon som har tydliga kopplingar till kriminella kretsar i Sverige, det gör han ju inte ens själv.
    Han vill bara ha en rättvis rättegång och inte de gangstermetoder som svensk och europeisk polis använder sej av idag. Placerat knark, undanhållen information som skulle kunna frikänna en åtalad, orimliga häktningar när det saknas bevis. Vad som också är vinklat i Sverige är hur EAW (European Arrest Warrant) missbrukas
    och hur man skaffar fram lättpåverkade åklagare i karriären för att skriva under sådana. Detta sker via braskande rubriker i lokala censurmegafoner som expressen och aftonbladet och man använder sej
    oftast åklagare och domare som saknar stake, detta i dubbel mening. Jämför fallen Julian Assange och Jonas Falk.

    • Han är gripen på grund av smugglingen. Det är allt jag skrivit om. Om han är skyldig eller inte är inte min sak att bedöma. Det är domstolens.

     Oavsett vad de står om båten är det den affären det handlar om. Kokainet ursprungsort är ju inte Monrovia.

     Dina övriga kommentarer har inte md mitt inlägg att göra och jag låter dem stå kvar, men blir det fler om andra saker än det mitt inlägg handlar om raderar jag även huvuddelen av denna. I sak har jag inga problem med det du skriver, det kan mycket väl vara så, men det har väldigt lite med mitt inlägg att göra.

     Om Assange har jags skrivit 100-tals inlägg, om Jonas Falk ett tiotal. Du får gärna kommentera deras fall där.