Tveksam genetiker

Genetiska konflikterBoktips
Genetiska konflikter
Bengt Olle Bengtsson
Ellerströms
ISBN: 9789172471153

Tveksam genetiker

Professor Bengtssons ”Genetik och politik” var matnyttigare än denna lilla samling av 16 ”Polemiska artiklar från trettio år”. Men man får ta del av den gamla hätska debatten om ”biologism” och sociobiologi. Och får en påminnelse om att arv och miljö handlar om en komplicerad samverkan mellan många gener, plus samspel mellan dessa och omvärlden.

Vad jag inte förstår är Bengt Olle Bengtssons åsikt att det inte är så noga med att skilja mellan fakta och värderingar när det gäller människans natur. Inte heller hans tvekan inför att använda genetiska kunskaper. En av forskningens viktigaste uppgifter (förutom att öka kunskapsmassan) måste väl rimligen vara att förbättra livet för människan och samhället.

Hans Norebrink

Läs mer: Tentakel, Google, SVD, Forskning.se, GP,

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Köp boken på Bokus

Köp boken hos Adlibris

Advertisements