Svenska folket mot vinster i välfärden

SOM-undersökningenMajoriteten av Sveriges befolkning är klart mot privata vinster i den offentliga sektorn. Det betyder att endast ett av de stora svenska partierna i praktiken har samma uppfattning som folket. Vänsterpartiet.  Det är resultatet av den senaste SOM-undersökningen som SOM-institutet i Göteborg presenterat.

Fler än 6 000 personer valdes ut för att representera Sveriges befolkning inför SOM-undersökningen 2012. SOM-undersökningen mäter attityder och inställning hos den svenska befolkningen i olika samhällsfrågor.

62 procent av de svarande vill inte tillåta vinstutdelning inom offentlig sektor. Överhuvudtaget har svenskarna de senaste åren fått ett ökat motstånd mot en privatiseringar inom offentlig sektor, visar SOM-undersökningen.

– Jag är överraskad över det väldigt klara utslaget. Det är 40 procent eller mer som säger att det är ett mycket bra förslag att inte tillåta vinstutdelning, säger Lennart Nilsson vid SOM-institutet.

Svensson/SOM-institutet

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Advertisements

One Reply to “Svenska folket mot vinster i välfärden”

Kommentarer inaktiverade.