Allföräldraskap

Anknytning i praktikenBoknytt
Broberg, Mothander, Granqvist, Ivarsson
Anknytning i praktiken
Natur och Kultur
ISBN: 9789127114845

Allföräldraskap

Man borde nog ha börjat med den inledande boken, ”Anknytningsteori”, för detta är tung läsning för den allmänintresserade som undertecknad. Klart en bok för yrkesverksamma inom psykologi och liknande människobehandlande yrken. Jag fann det dock intressant att man utgår från evolutionsbiologins teori att människobarn är sociala från födseln. Och att människan tidigt utvecklade kollektiv omvårdnad; så kallat allföräldraskap – vilket idag bland annat representeras av förskola/dagis. Så dagis är mer ”naturligt” än det kortvariga fenomenet hemmafru, enligt boken.

Hans Norebrink

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

Köp boken på Bokus

Advertisements