Stora svenska jordbruk – Sjöö

Del 19 av 27 i serien Stora svenska jordbruk

Sjöö gods i Holms socken i Enköpings kommun, invid Örsundsbro, är ett av Sveriges större jordbruk och en av de större mottagarna av gårdsstöd från EU. Godset är den största EU-bidragstagaren i Mälardalen och ett av de största jordbruksföretagen i området. Sen 1831 ägs godset av familjen Banér.

Jordbruket sköts av Sjöö Godsförvaltning AB som har Carl Banér som VD, men godset är fideikommiss under hans far Sten Banér. Han sitter också i styrelsen för Isa Lantbruks AB. Godset omfattar cirka 2 000 ha, varav ungefär hälften utgör jordbruksmark. Godset ägnar sig bland annat åt spannmålsodling.

På godset finns ett imponerande slott.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Tags: , , , , , , , , , ,

Powered by Qumana

Series Navigation<< Svenska jordbruk – Västraby Gård ABSvenska jordbruk – Otterslätten >>
Advertisements