Gangsteruppgörelser inte farliga och Bergsjön inte brottsligt

Kanske inte riktigt sant. Gangsteruppgörelser är farliga för gangsters, men sällan för andra. Om man inte av en tillfällighet råkar komma i vägen för skotten eller nån gangster. I Bergsjön har det varit tre skottlossningar på en vecka, varav en med dödligt utfall. Alla är de sannolikt kopplade till organiserad brottslighet då utförandet av dåden är sådant. Två av dem har karaktären av bestraffning och ett är en avrättning. Flera av de tre skjutningarna kan kopplas till kända gangsternätverk, såsom Naserligan. Mordet är direkt kopplat till Naserligan och kan ha samband med mordet på Erik Dahlbergsgatan häromåret. En av de andra skjutningarna kan kopplas till dubbelmordet i Bergsjön år 2011 då den skjutne är bror till en av dem som misstänktes för dubbelmordet.

Tre skottlossningar på en vecka är naturligtvis obehagligt och jobbigt för dem som bor i närheten, men det gör inte Bergsjön till ett av Göteborgs mest våldsbelastade områden ändå. De centrala stadsdelarna leder den ligan ganska överlägset. Det är där mest folk vistas, det är där flest personer dricker och våldet i Sverige har ett tydligt samband med alkoholförtäring. Förutom gangstermorden som bara står för en mindre del av morden är nästan alla mord i Sverige under ett år alkoholrelaterade.

Vanligt folk behöver i allmänhet inte vara rädda för våld. Speciellt inte gangstervåld och inte i Bergsjön.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements