Bomb och stor polisinsats i Flemingsberg

Natten till idag exploderade en sprängladdning på Röntgenvägen 5 i Flemingsberg.  Tre lägenhetsdörrar skadades och till en början evakuerades nio personer från aktuellt våningsplan. Explosionen orsakade inte några allvarliga personskador. En person med lättare skador plåstrades om av ambulanspersonal.

Polisen misstänker att bomben var riktad mot en man som bodde i en av de skadade lägenheterna. Bomben hade sannolikt placerats på utsidan av hans dörr. Han har hörts av polisen. Förundersökning avseende försök till mord/dråp alternativt allmänfarlig ödeläggelse har inletts.

Vid tvåtiden på dagen genomförde polisen en större polisinsats med flera husrannsakningar, bland annat på en närliggande adress i Flemingsberg. Flera personer har gripits. Med tanke på att bomben tycks ha varit riktad mot en bestämd person så handlar det sannolikt om ett gangsterdåd.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Advertisements