Löjligt i SVD om kostnader för röda dagar

4 miljarder kostar en röd dag enligt SVD och Konjunkturinstitutet. I minskad BNP. Påståendet är rena tramset. Utan lediga dagar skulle produktiviteten andra dagar gå ner. Sannolikt lika mycket eller mer än vad en röd dag kostar. Dessutom innebär inte en röd dag minskad BNP med 4 miljarder även om påståendet om att det kostar skulle stämma. Det medger även Konjunkturinistitutet i artikeln där man också kommer med påståendet. Detta eftersom affärer är öppna och offentlig sektor till viss del är igång. Påståendet om röda dagars kostnad är alltså dumheter och trams. Löjligt. Och även om enstaka lediga dagar mot förmodan skulle minska BNP så är det petitesser och fullkomligt ointressant.

En sak som däremot kostar samhället mycket pengar är de rikas skattesmiteri. 8 000 miljarder kronor varje år i EU. 133 miljarder försvinner i skatt varje år i Sverige. Rika som smiter med skatten snor oss alla på 133 miljarder kronor. Varje år. Jag vet inte hur mycket det påverkar BNP (som ju är en fiktiv siffra), men det påverkar möjligheterna för staten att hjälpa fattiga människor att överleva, påverkar statens möjlighet att tillhandahålla fullgod service för medborgarna.

De rika undanhåller 133 miljarder per år, varför skulle det då vara ett problem om vanligt folk mot förmodan skulle minska BNP med 4 miljarder när de har en ledig dag. Naturligtvis inget problem alls. Låt oss i stället demonstrera mot de rikas makt och för ett bättre samhälle, för ett annat i samhälle. Idag, en röd dag. 1-maj. Arbetarnas dag.

Demonstrera 1-maj.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements

One Reply to “Löjligt i SVD om kostnader för röda dagar”

Kommentarer inaktiverade.