Gärna vindkraftverk i Göteborgs hamninlopp

Vindkraftverk i Hake Fjord

Ett antal vindkraftverk planeras i Göteborgs hamninlopp, t ett område som heter Hake fjord (inte att förväxla med Hakefjorden innanför Tjörn). Redan nu finns det ganska många, men de nya ska bli större och ligga lite längre ut. Jag tycker det är vettigt och bra att bygga vindkraftverk i sådana miljöer som Göteborgs hamn utgör.

Inte heller tycker jag att det stör vyn eller miljön. Det är trots allt inte ett helt orört havsområde det rör sig om utan ett av Sverige mest använda, med mest sjöfart och båttrafik. Det är alltså redan ett i stor utsträckning industrialiserat landskap. I själva verket tycker jag åsynen av vindkraftverk är nåt positivt. Det handlar om att se miljövänlig, klimatvänlig och ekologiskt hållbar produktion av energi. För det är ju vad vindkraft handlar om. Helt är vindkraft nåt positivt. Nåt bra. Nåt trevligt. Nåt för framtiden.

Det finns också problem med placering av vindkraftverk i ett livligt trafikerat havsområde. Säkerhetsproblem för fartygstrafiken. Något som förstås måste utredas ordentligt. Miljömässigt kan jag inte se några större problem däremot. Det är liksom inte ett av de mesta skyddsvärda områden i skärgården om vi säger så.

Exakt hur många vindkraftverk som eventuellt kommer att byggas är ännu inte klart. Förberedande arbeten pågår ännu.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Advertisements

3 Replies to “Gärna vindkraftverk i Göteborgs hamninlopp”

  1. Om du inte kan se några problem miljömässigt så har du inte läst utredningen. Som för övrigt både är dåligt utförd och vinklad till Göteborg Energis fördel.

    1. Jag har läst den. Jag ser inga större miljöproblem. Jag tycker inte heller den är speciellt vinklad. Var kan du tänka dig att bygga vindkraftverk? På Brännö? På Rörö? I Göteborgs hamn? FInns det nånstans? Om jag får välja är Göteborgs hamn en av de bästa platserna man kan tänka sig.

Kommentarer inaktiverade.