Vänsterpartiets Etzler snackar skit

Aron-Etzler_jpg-214x300Så här säger vänsterpartiets partisekreterare Aron Etzler angående den senaste opinionsundersökningen som återigen visar att partiet inte får nåt ökat stöd:

Jag tillåter mig att ta den med en liten nypa salt. Dels för att de flesta intervjuerna är gjorda före tv-debatten och dels eftersom andra mätningar visar att vi ökat på sistone. Men vi vill att folk ska förstå att om de vill få stopp på privatiseringen av välfärden, då måste de rösta på Vänsterpartiet.

Det är kvalificerat skitsnack. Det finns inga belägg för någon egentlig ökning av stödet för Vänsterpartiet. Att rösta på partiet kommer inte heller att stoppa några privatiseringar och vinster i välfärden. Såvida inte Vänsterpartiet får 50% av rösterna och det verkar inte sannolikt. Sant är dock att vänsterpartiet är det enda riksdagspartiet som är mot vinster i välfärden och mot privatiseringar. Det är också problemet. För vänsterpartiet vill regera ihop med två partier som är för privatiseringar och för vinster i välfärden. Socialdemokraterna och miljöpartiet.

För att stoppa privatiseringar och vinster i välfärden krävs inte att man röstar på vänsterpartiet. Det krävs ett folkligt långsiktigt opinionsarbete i vardagen för att bygga en kraftig opinion. En så kraftig opinion att det blir omöjligt för partier som socialdemokraterna och miljöpartiet att försvara vinster i välfärden och privatiseringar. att bygga folkrörelser från grunden är nödvändigt. Om vänsterpartiet kan få ökat stöd så vore det också bra, så länge man gör klart att man inte sätter sig i en regering med fortsatta privatiseringar, nedskärningar och liknande på agendan. Det tycker jag inte vänsterpartiet gjort och man får därför inte heller nåt ökat stöd i opinionen. Ett större vänsterparti skulle kanske kunna göra det enklare att bygga en stor folklig rörelse mot privatiseringar och vinster i välfärden.

Opinionsundersökningen från Expressen/Demoskop visar också att sverigedemokraterna inte fortsätter tappa samt att såväl kristdemokraterna som centern skulle hamnat utanför riksdagen om undersökningen vore ett valresultat. Borgaralliansen backar också i sin helhet enligt undersökningen.

Intressant?
Borgarmedia: SVD,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements

6 Replies to “Vänsterpartiets Etzler snackar skit”

 1. Jonas Sjöstedt gjorde en markering i sitt 1:a majtal:
  ”V kommer inte att sätta sig i en regering som inte sätter stopp för privatiseringen.”

    1. Regelbundna kontakter med ledande vänsterpartister. Och erfarenheter från hur dera systerpartier i Norge och Danmark agerar. Jag förblir skeptisk till jag ser att de verkligen kommer att agera annorlunda.

     1. Om (v) skulle ingå i en regeringskoalition med (s) och (mp) med den syn som de partierna har på vinster i välfärden blir det spiken i kistan för (v)

Kommentarer inaktiverade.