Bilbränder och upplopp i Husby

Husby tunnelbanestationEnligt media i alla fall. Det är sannolikt något överdrivet som vanligt, men klart är att ungdomar vandaliserat, tänt eld på bilar och haft sammanstötningar med polisen i Husby under natten till idag. En av bränderna tycks ha utvecklat sig till en omfattande garagebrand.

Sen en äldre man i Husby i Stockholm sköts av polisen har folk i stadsdelen och en del andra protesterat mot hur polisen beter sig i arbetarklassförorterna. Många menar att det inte fanns nån anledning för polisen att skjuta mot mannen. Ett missnöje med polisen har byggts upp. Säkerligen har den händelsen parat med en allmän misstro mot polisen bidragit till händelserna den gångna natten.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements

7 Replies to “Bilbränder och upplopp i Husby”

  1. Enligt polistelegrammen rådde kraftig rökutveckling i trapphuset i det hus jag flyttade ifrån för tre veckor sen. Har sett foton på nätet och vet att polis med hundar stod vakt ca. 50 meter därifrån.

    J-drigt synd, under de 9 år jag hann bo därute skedde inget sånt här. Lägenheter och annat har rustats upp rejält sen jag flyttade in. Men på senare tid har politiker gjort flera saker för att visa att de skiter i lokalbefolkningens åsikter. Lagt ner skolor, privatiserat vårdcentral, flyttat träffpunkt, etc. Ingen känner att de blir lyssnade på längre.

    Sannolikt en av orsakerna till upploppen.

  2. Troligen förhöjda försäkringspremier efter bilbränder?
    Låt dessa drabbade områden bära sina egna kostnade genom att höja premierna där man förväntas högt skadeuttag. Nu sen flera år finns en tydlig statistik på dessa högriskområden som med all tydlighet kan utgöra underlag för dessa diffrensierade premieuttag. Kan inte se annat sett än att pedagogist få föräldrar och barn/ungdomar att förstå handling gm. konsekvens.

    1. Du har uppenbarligen noll koll på uppfostran. Frågan är om du har lika dålig koll på försäkringar? Och vad har de som fått bilarna förstörda med de som bärnt upp bilarna. Det är liksom inte smam männiksor. De som bärnt bilar är ju brottslingar och som fått bilar brända oskyldiga offer. Varför ska de senare betala för nåt som andra orsakar? Din ”logik” haltar onekligen lite. Jag fick min bil bränd och ska därför lära mig genom att betala högre premier? Hur tänker du egentligen?

Kommentarer inaktiverade.