Gangsterskjutning i Krokslätt / Johanneberg

hum4ag

Idag utbröt skottlossning  eller invid en thairestaurang i Burås i södra Göteborg. Närmare bestämt på restaurangen Baan Thai vid hörnet Bergsprängargatan/ Eklandagatan, dvs södra sidan av Eklandagatan. Media skriver Johanneberg, men officiellt heter stadsdelen söder om Eklandagatan inget annat Krokslätt och av invånarna i området kallas just den delen av Krokslätt för Burås. Det är en lugn och trevlig restaurang i en lugn stadsdel men ändå inte första gången kriminella ägnar sig åt skottlossning i området.

Enligt en del vittnen ska tre män i mc-hjälmar ha gått in på restaurangen för att försöka skjuta en man därinne. Vid flykten från platsen tycks en person ha gripits medan två kom undan på en moped. De flydde nerför Eklandagatan mot Korsvägen. Civilpoliser, civila spanare, tycks ha funnits på plats när skottlossningen utbröt och det var dessa som lyckade gripa den ende som greps. En 30-åring som är känd av polisen sen tidigare. När civilpoliserna ingrep besköts de också. Ingen person ska ha skadats.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

PS 20.10: Den gripne mannen var eventuellt den beskjutne och är i så fall alltså målsägande. Civilpoliserna ska enligt vissa tidningsuppgifter inte ha varit i tjänst.

Advertisements

One Reply to “Gangsterskjutning i Krokslätt / Johanneberg”

Kommentarer inaktiverade.