Liseberg köper Saab-fabrik

Äntligen ska den gamla tomma Saab-fabriken ner vid Mölndalsån komma till användning. Liseberg som redan tidigare köpt en del av den, det som kallades gamla verkstan när fabriken var igång, har nu också köpt resten. Det innebär den långa byggnaden längs med motorvägen där slipavdelning, härdavdelning och montering med mera fanns, de nya byggnaderna där en innehöll underhållsavdelningar fanns och de andra ersatte gamla verkstan på 1990-talet.

Saab-fabriken

De byggnader som redan tagits över av Liseberg används som kontor, lager, förråd samt personalutrymmen med omklädningsrum etc. Vad de nya byggnaderna ska användas till är inte klart än, men det spekuleras i hotell.

När fabriken var en del av Saab-koncernen hade den som mest 900 anställda. Det var på 1980-talet när jag arbetade där. Vi tillverkade växellådor till Saab-bilarna i Trollhättan. I gamla verkstan där jag arbetade tillverkade vi själva växellådshusen, diffhus, drivaxlar och lite andra delar i material som aluminium, gjutjärn och stål. Det var en speciell arbetsplats som jag bl.a. skrivit om i inlägget En annan värld – mina år på Saab.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements