Alby tillhör Albyborna

vansterpartietBotkyrkabyggens styrelse föreslår att de 1300 lägenheterna på Albyberget säljs till det nybildade bolaget Mitt Alby. Bakom detta bolag står Mikael Ahlström och riskkapitalbolaget Procuritas.

Botkyrkabyggens styrelse föreslår att de 1300 lägenheterna på Albyberget säljs till det nybildade bolaget Mitt Alby. Bakom detta bolag står Mikael Ahlström och riskkapitalbolaget Procuritas. På bolagets hemsida kan man läsa:

Procuritas är ett riskkapitalbolag som specialiserar sig på att initiera, strukturera och finansiera utköpsaffärer i Skandinavien. Företaget grundades 1986 och har sedan dess fokuserat på medelstora företag, aktivt ägarskap och ett värdeskapande i investeringens samtliga faser.

Såvitt framgår av företagets hemsida har man ingen som helst erfarenhet av fastighetsförvaltning.

Mats Einarsson gruppledare för Vänsterpartiet, som hela tiden motsatt sig en försäljning, är bestört:

– Fullmäktiges s.k. villkor om en långsiktig och seriös ägare betydde uppenbarligen ingenting. Nu vill man sälja till ett riskkapitalistbolag, vars affärsidé är att köpa upp företag, öka deras värde och efter några år sälja med vinst. Så kan man inte förvalta människors hem!

Mats Einarsson är inte imponerad av VD:n Mikael Ahlströms utfästelser om att utveckla Alby.

– Vad jag förstår finns inte en bokstav som binder köparen till någonting. Förr eller senare kommer vinstintresset i konflikt med hyresgästernas intressen och då vinner alltid vinstintresset. Och även om Ahlström skulle sköta sig, så vet vi intet om vad nästa ägare har för avsikter.

Apropå det köpande bolagets namn kommenterar Mats Einarsson:
– Ingen riskkapitalist ska kunna säga ”mitt Alby”; Alby tillhör Albyborna.

Svensson/Vänsterpartiet Botkyrka

Mer: Francesblogg, AB1, 2, 3Kingsize, DLB, Flamman,

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Liked it? Take a second to support Svensson on Patreon!
Become a patron at Patreon!

2 svar på “Alby tillhör Albyborna”

Kommentarer är stängda.