Procuritas – vårdprofitör i skatteparadis

Del 9 av 9 i serien Vårdprofitörerna

I likhet med andra riskkapitalbolag så hör Procuritas fonder hemma i skatteparadis. I detta fall i Guernsey, en av de brittiska kanalöarna. Procuritas i Sverige har fem delägare, partners, grundaren Mikael Ahlström, Hans Wikse, Mattias Feiff, Tomas Therén och Björn Lindberg. Företaget har också ett systerbolag i Schweiz med Erik Fougner som delägare. Han var tidigare delägare i det svenska företaget. Ett annat land förknippat med skattefiffel och skattesmitning. Gemensamt för flera av delägarna är att de studerat vid franska INSEAD.

ProcuritasProcuritas är ett av många så kallade riskkapitalbolag som riskfritt tjänar grova pengar på privatiseringen av den svenska välfärden, på politikernas utförsäljning av vår gemensam egendom mot vår vilja. Dessutom minimerar man skatten genom att ha fonder och annat registrerade i skatteparadis.

Mikael Ahlström sitter också i styrelserna för stiftelsen CHELHA och Charity Rating vid sidan av uppdragen i Procuritas intressebolag. I CHELHA:s styrelse återfinns också Elisabeth Ahlström, Charlotte Ahlström och Camilla Ahlström. Camilla Ahlström verkar vara Mikael Ahlströms fru och delägare i Residence Fastighetsförmedling som är inriktad på rika köpare och mycket dyra hus och fastigheter. De andra två är väl sannolikt deras döttrar.

Procuritas har dessutom nyligen slutit avtal om att köpa allmännyttiga Albyberget i Botkyrka. En försäljning som de boende i Alby och i Botkyrka kommun är emot.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

 

Series Navigation<< Ökad apotekskoncentration
Advertisements

2 Replies to “Procuritas – vårdprofitör i skatteparadis”

Kommentarer inaktiverade.