Hungerspelen – klasskamp eller inte?

Jag har sett den första delen av TV-serien Hunger Games (Hungerspelen). Jag gillade den men konstaterade samtidigt i min recension på min SF-blogg Anarres att den saknade de inslag av klasskamp som många läsare av böckerna hävdar är en central del av berättelsen. De har säkert rätt, men jag jag skrev nu inte om bokserien utan om en film som jag sett. Det fanns alltså ingen anledning för folk att bli upprörda, men en del blev det ändå.

Sanningen är dock att i filmen jag sett finns inga inslag av klasskamp. Det skrev jag och det var helt korrekt. Det är dock inget som hindrar att det är en bra film. Bra filmer kräver knappast klasskamp och enbart klasskamp gör ingen bra film.

Inlägg om Hungerspelen på SF-bloggen Anarres:

Intressant?
Mer: SFMZHeadwebHG BloggFokisKritikerABAmeliaBaroDNEXGP,HDKulturBSVTNGOnyanseratRussinSRSVDUNTSydsvenskanAB123456,7HDDN1234567891011HCJHGSHGBDBLottensMalin J,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements