Huliganklubbarna

7 svenska fotbollsklubbar har huvuddelen av de kända så kallade risksupportrarna. Det är de väntade klubbarna, de tre stora stockholmsklubbarna Hammarby, AIK och Djugården, IFK Göteborg och GAIS samt Helsingborgs IF och Malmö FF. Dessa sju lag är i en klass för sig. Detta enligt rikskriminalen vars bedömning ser ut som följer:

  • Hammarby, 122
  • AIK, 119
  • IFK Göteborg, 105
  • Malmö FF, 76
  • Djurgården, 64
  • Helsingborg, 57
  • GAIS, 44

Listan på klubbar med många problemsupportrar är inte direkt nån överraskning. Det är de förväntade. Totalt anser polisen att det finns omkring 500 risksupportrar. Det är inte många och är ungefär lika många som det antal aktivister på extremhögerkanten som brukar nämnas som problem eller det antal aktivister på vänsterkanten som polisen brukar uppge när de yrar om problem. Även antal problemindivider i muslimska miljöer brukar hamna ungefär på denna siffra. Det tycks vara som om riskbedömningar av människor görs på ett sådant sätt att antalet personer alltid blir ungefär detsamma. Frågan är vad såna bedömningar egentligen är värda? Sannolikt inte mycket.

90 procent av risksupportrarna har dömts för brott. 75 procent, eller tre av fyra, har dömts mer än en gång. Genomsnittshuliganen i åldersgruppen 20-25 år är dömd 3,45 gånger. En risksupporter som stöder AIK är dömd 4,60 gånger, Djurgårdens 4,53 per person medan GAIS risksupportrar är trea i statistiken med 4,30.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements

One Reply to “Huliganklubbarna”

Kommentarer inaktiverade.