Alla vänstergrupper sannolikt infiltrerade

Det har idag avslöjats att Vänsterpartiet infiltrerats av Säpo. Något som naturligtvis är helt oacceptabelt. Men inte heller förvånande. Nyligen avslöjades en liknande infiltration i Norge.

Innan och efter Göteborg 2001 kontaktades ett stort antal aktivister i många olika vänstergrupper av Säpo i försöka från dem att värva angivare. En del av dessa tog säkert upp erbjudandet från Säpo om ersättning för att rapportera om aktiviteterna och människorna i organisationerna. Andra berättade istället om det.

Sannolikt har man också infiltrerat andra vänstergrupper även på det sätt som Vänsterpartiet infiltrerats. Det hela är naturligtvis helt oacceptabelt i ett samhälle som kallar sig demokratiskt.

Alla vänsterorganisationer är sannolikt infiltrerade av Säpo. Enda skyddet mot sådant är att vara öppen med allt man gör och inte syssla med nåt hemlighetsmakeri.

Läs också: Säpos jakt på aktivisterBrevet från SäpoKlantskallarna i SäpoSäpos brev till mig, Inget ovanligt med infiltratörer,

Intressant?
Bloggat: Röda Malmö, Röda Berget,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements

4 Replies to “Alla vänstergrupper sannolikt infiltrerade”

  1. Det är ju så att SÄPO:s roll är att vara till stöd för etablissemanget, alltså dagens maktstruktur. Där är vänsterrörelsen det stora hotet i deras ögon. SÄPO:s intresse att finna hot som Breivik är nog ytterst begränsade. Sedan att SÄPO inte har eller haft åsiktsregistrering sedan 70-talet är inte så trovärdigt.

    1. Självklart har Säpo åsiktsregistrerat efter 1970-talet och gör så fortfarande. Men kanske inte bara baserat på partitillhörighet längre. Jag vet att jag finns i Säpos register och att jag övervakas när Säpo anser att det behövs. Säkerhetstjänstkommissionens rapport om Såpo visar dessutom att registrering försiggick in på 1990-talet.

  2. Pingback: PEPPRAT RÖDGRÖNT

Kommentarer inaktiverade.